A sportiskola minden szakosztálya jelesre vizsgázott az év során, hiszen országos szinten is remek eredményeket értek el.    

- 47 éve van fenn a Kaposvári Sportiskola. Több fenntartója volt, ebből a legnagyobb fenntartója, leghosszabb ideig a város volt. Jelen pillanatban is Kaposvár Megyei Jogú város a fenntartója. Egy számadat pontosan azért, hogy röviden beszéljek. Hét Kasis forintból hatot a város ad - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, Dér Tamás.

Mindez a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola évzáróján hangzott el a Városi Sportcsarnokban. A szakosztályok idén is kitettek magukért.

- Szerintem sikeresek voltunk. Voltunk Veszprémben, Szegeden is, kétnaposon. Szegeden negyedikek lettünk, és az jó - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola röplabdázója, Aumann Szabina.

Szabina azt is elárulta, minden vágya, hogy egyszer a kaposváriak felnőtt csapatában játszhasson.

Az évzáróra az úszók is hivatalosak voltak.

- A Kaposvári Sportközpont és Sportiskolának ez az első ilyen kezdeményezése, úgyhogy mi úszószakosztály azt gondolom, hogy nagyon örültünk ennek a kezdeményezésnek és Csutorás József kollegám, aki oroszlánrészt kivett ebben a szervezésben is, és természetesen Dér Tamás igazgató úrnak az ötlete volt ez és azt gondolom, hogy a sportiskola valamennyi dolgozója ezt nagyon jó néven vette és nagyon sokan dolgoztak ezen a mai rendezvényen - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszóedzője, ifj. Kovács László.

Az úszószakosztálynak kiemelkedő eredményei születtek az év során. Edzőjük szerint azonban nemcsak Pataki Fannira és Dudás Dánielre kell büszkének lenniük, hanem azokra a tehetségekre is, akik még csak most kezdik bontogatni a szárnyaikat a sportiskola színeiben.

Ifj. Kovács László hozzátette, hogy nagyon sok ügyes gyerekük van, és mindenképpen azt gondolja, ami nagyon jó és nagyon örül neki, hogy az utánpótlásuk nagyon megerősödött.

Akárcsak a többi szakosztály, az úszók is fellépéssel készültek az évzáróra. Sőt, még díszvendéget is hívtak. Nem akárkit, az Európa-bajnok Kis Gergőt.

- Engem jó emlékek fűznek Kaposvárhoz, ugye vidékbajnokságot rendeztek itt, azt hiszem a 25 méteres medencében, voltam 10-11 éves talán. Örömmel jöttem ide - mondta az Európa-bajnok úszó, Kis Gergő.

A londoni olimpiára gőzerővel készülő Kis Gergő egy-két jó tanáccsal is ellátta a kaposvári utánpótlást.

- Nagyon sok szülő ott rontja el, hogyha esik az eső vagy hideg van, akkor azt mondja, na jólvan kisfiam akkor aludjunk, majd másnap lemegyünk, na abból én úgy gondolom nem lesz semmi. Azt üzenem, hogy nagyon nagyon sok kitartást, illetve büszkék legyenek arra, hogy vidékiek - mondta Kis Gergő.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola növendékei az eredményeikre is büszkék lehetnek, hiszen a 2011-es esztendő során országos szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az év legjobbjai különdíjakat is átvehettek.

Címkék: különdíjak, Kis Gergő, sportolók, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, évzáró