Több mint hetven gyermek ragadott ütőt a Kapos Tenisz Klub újabb családi sportnapján. A teniszcsarnok pályáin egymást érték a mérkőzések, és nem csak a fiatalok, hanem a szülők is szerepet kaptak az eseményen.


A Kapos TC edzője, Baranyai Sándor szerint a családoknak van igazából jövője. - Szeretnénk a családok körében népszerűsíteni a teniszt, és azt, hogy a szülők is érezzék jól magukat. A cél, hogy a klubunk éljen, és olyan programokat szevezzünk, ahol jól érzik magukat az emberek - tette hozzá Baranyai Sándor.


A Noel Kapos TC játékosa, Hornung Iván azt mondja: neki azért tetszik a tenisz, mert olyan barátságterjesztő és jól lehet ütni. Főképp az egyenes és a kereszt tetszik neki.
Vagyis a gyerekek hamar megkedvelik ezt a sportágat. A szakemberek azt mondják: a teniszt egy egész életen át lehet, és érdemes játszani.


A székesfehérvári Alba-Bianca Tennis Club klubvezetője,Tóth Judit Bianca szerint nincs még egy ilyen kapcsolatteremtő sportág. Ha megtanulják, egész életükben hasznát veszik, felnőtt korban is. Ha a világ bármely pontjára eljutnak, lemennek a teniszklubba, és kapcsolatokat teremthetnek. A kapcsolati tőke és az egészséges életmód: nagyon összetartozik ez a kettő.

A kaposváriak az együttműködés jegyében más magyar városokkal is szeretnék felvenni a kapcsolatot, így nem meglepő, hogy a családi napra Székesfehérvárról is érkeztek vendégek. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András azt mondja: mindig az a lényeg, hogy sport legyen, és a város adja meg a lehetőségeit annak, hogy a gyerekek sportolhassanak.  Kaposvár és Székesfehérvár is nagy sporthagyományokkal és jelennel rendelkezik. Én elfogult vagyok a tenisz irányába, nagyon jó közösségi sport - tette hozzá a polgármester.


A verseny legjobbjai díjakat is kaptak, és újabb élményekkel gazdagodtak. Vélhetően a legtöbbjükkel még hosszú időn át találkozhatunk a teniszpályákon.

Címkék: tenisznap, kaposváriak, szülők, családi, verseny, sport