Jó formában várta a Szolnok elleni találkozót a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata, a Pálfy-tanítványok ugyanis megnyerték legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket. Az esélyesebb Tisza-partiakat meglepték a játszó hazaiak, akik Horváth Petra pontja után 8:5-re, Pintér Zsanett ütését követően pedig már 16-9-re vezettek. A BITT végül 25:15-re nyerte az első szettet.


A második játszma már szorosabb volt, az első technikai szünetre egy, a másodikra két pontos előnnyel vonulhatott a vendég alakulat. A Szolnok a játszma hajrájában sem hibázott: 25:19 arányban diadalmaskodott, így 1:1-re módosította a mérkőzés állását.


A kaposvári csapat a harmadik szettben parádés játékkal örvendeztette meg a Városi Sportcsarnok közönségét. A vendégek edzője, Litkei Gábor 11-3-nál már a második idejét is ki kellett, hogy kérje. A Szolnoki Főiskola a hajrára fel is zárkózott, de Kovács Kármen pontjaival a BITT megnyerte a játékrészt.


Sajnos a folytatás nem úgy sikerült, ahogy a hazaiak tervezték. Feltámadt a Szolnok, és 25:21-re hozta a negyedik játékrészt, így a győztes kilétéről az ötödik szett döntött. A BITT mindent megtett a sikerért, de a jobban összpontosító Tisza-parti gárda 15-12 arányban felülmúlta a házigazdákat, akik így 3:2-es vereséget szenvedtek.


- A lányok mindent megtettek, úgyhogy én megint csak gratulálni tudok a teljesítményükhöz, és ahhoz, amit ma odatettek a pályára, a saját személyiségüket, játékukat. Csalódottak ők is meg én is, de csak olyan szempontból, hogy jó lett volna, ha mi nyerjük ezt a 3:2-es mérkőzést - mondta a lefújás után Pálfy Marianna vezetőedző.


- Eszméletlen jól mezőnyöztek a kaposváriak, nagyon szimpatikus, hajtós társaság, egy pillanatra nem adták fel. Ők ilyen szinten nagyon veszélyes ellenfelek. Soha nem adják fel, nincsen elveszett labda. Végig minden pontért meg kellett harcolnunk, de erre is készültünk - mondta Litkei Gábor, a szolnokiak szakvezetője.


A BITT-es lányok a hétvégén Veszprémben folytatják bajnoki szereplésüket. A bakonyiak otthonában ugyan nem könnyű nyerni, de Horváth Zsófiáék már többször bizonyították, hogy képesek a bravúrra.  

BITT KNRC-Kaposvári Egyetem – Szolnoki Főiskola 2-3 (15, -19, 21, -21, -12)
Kaposvár, 150 néző. V.: Prukner T., Barabás B.
Kaposvár: Pintér Zs., Horváth P., Horváth Zs., Győrbíró K., Kovács K., Récsei Á., csere: Schrauff J. (liberó),  Harmath Zs., Sárközy E., Kulcsár P., Szarka V., Császár A., Vezetőedző: Pálfy Mariann.
Szolnok: Szikszai V., Szigediné L. R., Szívós I., Illés, Karakas M., Pintér A., csere: Pammer N. (liberó), Csécsi A., Vezetőedző: Litkei Gábor.

Címkék: vastaps, róplabda, Bitt, Szolnok, csapat, sport