Egymást érték a kézilabda mérkőzések a kaposvári városi sportcsarnokban megrendezett gálán. A Nosztalgia Napon újra reflektorfénybe került ez a népszerű labdajáték.

A somogyi megyeszékhelyen tavasszal megszűnt a minőségi kézilabda, így néhány lelkes helyi sportbarát az alapoktól kezdte újra felépíteni ezt a labdajátékot. A kezdő lökést a májusi Nagy Sportágválasztó adta meg.

"Ott már megmutattuk ezt a sportot, aztán volt egy sikeres nyári tábor, majd az ősszel megkerestük a gyerekeket, és a Kodályban elkezdtünk dolgozni. Olyan nagy érdeklődés volt, hogy még egy  korosztállyal el kellett indulni, heti négy edzéssel dolgozunk" - tájékoztatott Sebők János főszervező, edző.

A kézilabdagála programjában nem csak mérkőzések, hanem kapura lövő versenyek is helyet kaptak. A rendezvényre természetesen a sportág egykori kiválóságai is eljöttek. Szentgyörgyi István 1959-től rősítette a Kaposvári Vasas gárdáját.

Szentgyörgyi István elmondta: "Nyolc férficsapat volt csak Kaposváron, de volt olyan megyebajnokság, hogy észak-déli csoportot kellett csinálnunk, mert 16 csapat volt. Nem akarom leszólni a mostaniakat, de a mostani NB II gyengébb, mint a mostani megyebajnokság."

A régi idők nagy játékosai nem titkolják: hiányzik nekik a sportág, szeretnének még mérkőzésekre járni Kaposváron. A nosztalgia nap talán megadta az alapokat ehhez is.

Címkék: nosztalgia, Sebők János, újjáépítés, kézilabda, Kaposvár, sport