A gyermekek között a 11 esztendős Fazekas András minden számot megnyert, ahol elindult: összesen nyolc alkalommal állt fel a dobogó tetejére.

A sikercsapat tagjai, a jövő nagy reménységei. Az Adorján SE folytatta az elmúlt évtizedek hagyományait: a legfiatalabbak is megmutatták, hogy ott a helyük az ország élmezőnyében. A 11 esztendős Fazekas András nyolc éve úszik, és öt éve az uszonyosúszás áll a középpontban. A fiatal tehetség nyolc alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára a korosztályos magyar bajnokságon.

Fazekas András elmondta: "50 m delfin, 50 gyors, 100 gyors, 100 delfin, 200 gyorsúszásban és 400 gyorsúszásban lettem egyéni országos bajnok. A mezőny gyorsúszásban közepes volt, delfinúszásban egy kecskeméti fiúval necces volt, de végül is bajnok lettem delfinben is."

Semostyán Róbert öt, Seszták Zsófia pedig négy aranyérmet gyűjtött az év fő versenyén.

Az ifjú versenyzők napi két órát edzenek a városi fürdő 50 méteres medencéjében. A fiatalok komoly célokat fogalmaztak meg a sikerek után. Semostyán Róbert például világbajnok lenne.

A cápa korosztályban a 9 éves Király Eszter volt a legeredményesebb, aki három első hellyel gazdagodott és két remek országos csúcsot is úszott. "50 pillangón 2., 50 gyorson 1., 100 gyorson 1. és 200 gyorson is első lettem. Büszke vagyok a 100 és a 200 méteres gyorsúszásra" - mondta Eszter.

Stadler Csenge ugyancsak két számban úszott a régi magyar rekordon belül. A szakvezetés ezek után elégedett lehetett a szerepléssel.

"Azt hiszem, az eredmény azt mutatja, a folyamatosság megmarad. 21 bajnoki cím szép eredmény. Ügyesek voltak a gyerekek" - mondta a mesteredző, Kovács László.

A mesteredző szerint egyszerű a recept: sok munka és kitartás kell ahhoz, hogy jöjjenek a sikerek.

Címkék: uszás, Semostyán, Király Eszter, Adorján, uszonyos, sport