Az idei pedagógus röplabdakupa négy résztvevő csapata két pályán játszott egymással mérkőzéseket. Mindenki összecsapott mindenkivel, így hat találkozó után dőlt el a végső helyezések sorsa.

- Minden évben megjelenünk ezen a tornán. Jó a hangulata a versenynek. A csapatunkról most is csak szuperlatívuszokban beszélhetek. A Gépész ellen most szeretnénk nyerni, ez a tavalyi meccs visszavágója, gondolom, ők is szeretnének nyerni, de majd meglátjuk - mondta a Táncsics gimnázium tanára, Horváth Tibor.

A két angoltanárral megerősített Táncsics megverte a Gépészt, de végül, a körbeverések miatt meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A Kisfaludy az idén is szép reményekkel érkezett a toponári iskolába.

- Címvédőként jöttünk ide a Kisfaludyval. A csapatot nem volt nehéz összerakni, mert péntekenként játszunk. Van stabil hat főnk, ide pedig négy kell, így tudunk folyamatosan váltani. Bízunk benne, hogy hazavisszük a kupát, a főnökünk azt az utasítást adta, hogy kéri vissza a polcára, úgyhogy muszáj mindent megtennünk - mondta a Kisfaludy iskola tanára, Meggyes József.

A csapat végül három győzelemmel elhódította az első helyet az Eötvös és a házigazda Toponár előtt.

- A legjobb az a hangulat. A színvonal néha hagy némi kívánni valót maga után időnként, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy jól érezzük magunkat és mozogjunk egész nap - mondta a toponári általános iskola tanára, Nagy György.

A torna tehát elérte célját, ráadásul mindegyik csapat nyert legalább egy mérkőzést.

Címkék: Kisfaludy iskola, pedagógusok, Toponár, mérkőzés, röplabda, sport