A december 17-ei programban két gálamérkőzés is helyet kapott.

Tavaly decemberben, a nagy havazás ellenére is sokan ellátogattak a Mézga Focisuli immár hagyományos jótékony célú rendezvényére. A helyszínen kiderült: ezek a gyerekek minden kis ajándéknak nagyon tudnak örülni. A rászoruló fiatalok meleg ételt is kaptak ebédre, így volt teljes a karácsony előtti utolsó hétvége. A nehéz helyzet ellenére sokan nyújtottak segítő kezet a hívó szóra.

- Az otthoni kis csapatunkkal igyekeztünk ajándékokat gyűjteni, jómagam pedig a kétkezi munkámmal is hozzájárulnék a gyerekek karácsonyához - mondta Gáspár Réka.

Horváth János klubvezető szerda délelőtt bejelentette: az idén is megrendezik a jótékony célú sportnapot.

- Nem igazán tudunk kedveskedni minden nap, de van egy nap, amikor időt, energiát kell erre szánni karácsony előtt. Akik szűkölködnek, azoknak is megadasson, hogy megtudja, milyen a terülj asztalkám, hogy szép ruhát kapjon, vagy kapjon egy labdát. Ez a fő cél - mondta a Kaposvári Mézga Pek Snack Focisuli Klub klubvezetője, Horváth János.

A kaposvári focisuli a mai naptól várja a felajánlásokat, és a remények szerint több ezer somogyi fiatalt látnak majd vendégül a megyeszékhelyen.

A klubvezető hozzátette, hogy készpénzt nem fogadnak el, ez alapelv. Minden olyan felajánlást örömmel vesznek, ami megédesíti a gyerekek mindennapjait. Édességekre, sportszerre, ruhákra, játékokra gondolnak, és jól bevált dolog, hogy a hurkát, kolbászt is nagyon szeretik.

A december 17-ei rendezvény 11 órakor kezdődik a Matula-tanyán, majd a városi sportcsarnokban folytatódik. Mézgáék ismét szeretnék összehozni az egykori kaposvári kedvenceket a maiakkal: a nap fénypontjaként a Rákóczi NB I-es futballcsapata teremfociban méri majd össze az erejét a Dream Teammel.

Címkék: gálamérkőzés, jótékonysági sportnap, felajánlások, Mézga Focisuli, gyűjtés