Hatalmas izgalmat és kaposvári győzelmet hozott a Pécs elleni szomszédvári rangadó az NB I/A csoportos bajnokság 5. fordulójában. A hazigazdák megadták a mérkőzés alaphangját, hisz az újonnan igazolt amerikai center, Michael Fey vezérletével 25-12 arányban elhúztak ellenfelüktől.

A második negyedben továbbra is a Kaposvár diktált, Raivio és Lekli remek formában kosarazott, Kutasi triplájával pedig már 42-27 volt az állás. A sokak által már leírt pécsi együttes a harmadik negyed végén és negyedik elején visszajött a meccsbe. A baranyaiak Eilingsfeld, valamint Ciric vezérletével valóságos triplaesőt zudítottak a kaposvári gyűrűbe, és hat perccel a találkozó vége előtt Vladovic pontjaival már 69-64-re is vezettek. A Fekete-sereg azonban nem adta fel a harcot, és a hajrában kulcsfontosságú triplát szerző amerikai Raivio vezérletével fordítani tudott. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a végjátékban a pécsiek két büntetőt is hibáztak, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a KKK végül 86-84 arányban megnyerje a mérkőzést, megszerezve ezzel első bajnoki győzelmét az idei szezonban.


A kaposváriak a következő fordulóban a még győzelem nélkül álló Zalaegerszeghez látogatnak. Reméljük, hogy a sereghajtó otthonában sem maradnak adósak a szebbnél-szebb kosarakkal, és akkor talán az újabb győzelem is meglehet.   

Címkék: élőben, közvetítés, Pécs, KKK, kosárlabda, sport