A Halloween verseny egyre népszerűbb: az idei kupára már nem csak Kaposvárról és környékéről érkeztek, hanem például Balatonlelléről és Buzsákról is. Kezdők és haladók egyaránt bizonyíthattak a pályán, futószárazás, díjugratás és díjlovaglás egyaránt szerepelt a kínálatban. A szervező mégis azt mondja: nem a verseny a legfontosabb. "Továbbra sem szeretnénk versenyezni, maradnánk a hobbi lovaglásnál és a hagyományőrzésnél. Ez azonban kell, mert azt mondják a szakemberek, hogy a díjlovaglás mindennek az alapja, aki ezt nem tanulja meg, az kint a terepen nehezebben érvényesül" - mondta Meiszterics László a Meistro LK klubvezetője.

A díjlovaglás nem könnyű, de kis segítséggel és nagy odafigyeléssel sikerült bemutatni a gyakorlatokat. "Mi egy órát szoktunk gyakorolni, elpróbáljuk párszor a versenyszámot, így szoktunk gyakorolni" - mondta Pető Lilla. A kaposfői Lacza Renáta másfél éves kora óta lovagol, és egyre jobban érdekli ez a sportág. "Őszintén mondom, nem szeretek díjlovagolni, inkább az ugrást szeretem. Ezzel a lóval sok kitartás kell, nagyon lusta, sok csizma kell neki. Most csak azért megyek vele, hogy kipróbáljunk dolgokat" - mondta Lacza Renáta. A fiatal sportoló egy pónival állt rajthoz, a haladó díjlovaglók között pedig egy első helyet is elért. "Nem nagy különbség van. Annyi, hogy a póninak apróbbak a lépei, kisebbeket tudnak ugrani, a nagy ló pedig sokkal engedékenyebb, jobban lehet rajta ekkora embernek lovagolni" - folytatta Lacza Renáta.

A harmadik alkalommal megrendezett amatőr viadalon ismét bebizonyosodott, hogy nagy igény van a szabadidős lovassportokra Somogyban.  

Címkék: tökös, lovas, meistro, halloween, évzáró, verseny, sport