Négy mérkőzés után pont nélkül állnak a kaposvári vízilabdások az OB I-es bajnokságban. Mentségükre legyen mondva, hogy játszottak már a Honvéddal, a Vasassal és a Ferencvárossal is. "Tudtuk, hogy ez más történet, mint a másodosztály volt. Azt is tudtuk , hogy más csapatok vannak. Most sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk ezt. Sok problémánk van házon belül, betegségek, sérülések. Még egy olyan mérkőzésre sem tudtunk úgy kiállni, hogy komplettek lettünk volna" - mondta Bereczki Miklós a Kaposvári Vízilabda Klub edzője. A nehézségek ellenére a kaposváriak célja továbbra is a bennmaradás az OB I-ben. Ehhez az első lépéseket a hétvégi dupla fordulóban teheti meg a KVK két fővárosi csapat, a BVSC és az OSC ellen. "Két nullpontos csapattal fogunk játszani, meglátjuk mi lesz, de egyértelműen győzelmet várok a csapattól. Attól függ az egész, hogy milyen formában leszünk, fizikális problémánk nincsen. Össze kell állnia a csapatnak, odatenni magunkat keményen és csapatként kell játszani" - mondta Bakó Csaba a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa.

vizilabda

A KVK felkészülését nehezítette, hogy a hét folyamán több játékos betegséggel bajlódott, míg Kutasi és Csordás továbbra is harcképtelen. A szlovén válogatott Verac Blazzsal pedig szerződést bontott a kaposvári klub. "Szeptember elején érkezett, a híre az jobb volt, mint ő maga. Ő egy szép, nagydarab jól megtermett játékos, többet vártunk tőle" - mondta Bereczki Miklós a Kaposvári Vízilabda Klub edzője. A szlovén játékos pótlására a Honvéd-nevelésű Horváth Dávidot szerződtette a KVK, aki nagy valószínűséggel – játékengedélye hiánya miatt – még nem szerepelhet a soron következő két mérkőzésen.

A hadra fogható játékosok azonban ígérik: nemcsak megnehezítik a vetélytársak dolgát, hanem pontokat is szereznek ellenük. A kaposváriak a BVSC-vel pénteken 20 órakor játszanak a fővárosban, míg az OSC együttesét szombaton 19 órai kezdettel fogadják a Városi Fürdőben.

Címkék: pontok, OB1, meccs, vízilabda, sport