Újra hódít hazánkban a sebességi hajómodellezés. A kaposvári Meistro lovastanyán rendezett versenyre többek között Nagykanizsáról, Szombathelyről, Győrből és Budapestről is érkeztek indulók. A somogyi megyeszékhely először adott otthont ilyen jellegű megmérettetésnek. "Öt kategória található itt: van fél kilós, kilós, három és fél köbcentis, hét és fél köbcentis és tizenöt köbcentis hajók. Igazából ennek a hivatalos neve: sebességi hajóverseny. Itt egyenlő oldalú háromszögű, 30x30-as pálya van. Ezt kell időre teljesíteni. Van egy jobbos kör egy balos kör és igazából minél jobb eredményeket, időt kell itt elérni" - mondta Csajághy Balázs.

Hajómodell

Csajághy Balázson kívül Tamasóczky Tamás, Dusa András és Nagy Zoltán is elindult a Kaposvári Autómodellező Klub, illetve a kaposvári textilesek színeiben. A rendezvény üde színfoltja volt a fővárosból érkező, korábbi világbajnok, Kukorelli Károly szereplése. "A verseny nagyon jó, nagyon örülök, hogy újra népszerű Magyarországon. Az időjárással kevésbé vagyunk megelégedve, de erről nem tehetünk, nagyon hullámos a víz" - mondta Kukorelli Károly, hajómodell világbajnok. A bajnok azt is elárulta, hogy a Bulgáriában szerzett vb-címe bizony nem a véletlen műve, hiszen többek között a sportág ászainak számító kínaiakat győzte le. "Ez 2001-ben történt Stara Zagorában, 13,5 másodpercet értem el. Aminek külön örülök, hogy a mezőnyben ott volt öt kínai és őket is sikerült megverni, pedig ők a nagy ászok" - folytatta Kukorelli Károly, hajómodell világbajnok .

Kukorelli hajója Kaposváron is száguldott, akárcsak a többi résztvevőé. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy a somogyi megyeszékhely jó házigazdája volt rendezvénynek, így a jövőben is szívesen visszatérnének.

Címkék: modell, hajó, rendezvény, verseny, sport