Alapos bemelegítéssel készülődtek a túrázók a kaposvári Berzsenyi parkban a Világ Gyalogló Nap vasárnapi erőpróbáira. Mindez nem véletlen, hisz a  résztvevők közül többen már szombaton is túracipőt húztak. A gyaloglók kedvencei közé tartoznak a helyismereti- és városnéző séták is.

A MA-VIK TC főszervezője, Böröczi Antalné a verseny kapcsán elmonda: Szombaton volt három túra, vasárnap pedig kettő túrát bonyolítunk le 5-8-10 km-es távokon. Ma egy kicsit hideg van, kevesebben vagyunk, mint tegnap, de jól sikerült ez a próba. Szombaton a Desedára mentünk ki a Zaranyi erdőn keresztül 10 km-es távot csináltak. Vasárnap a Rippl-Rónai villához 8 km-es távot és a Városliget volt az 5 km-es táv. Megismerkedtünk Kaposvár szép helyeivel.

Ezen a rendezvényen nem a teljesítményen, hanem az egészség megőrzésén és a mozgás örömén volt a hangsúly. Nem csoda, hogy a kaposváriak körében is fokozottan kedvelt ez a sportesemény.

A Világ Gyalogló Nap során a nordic walkinggal is megismerkedhettek a résztvevők. A nordic walking egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. "Sok gyermek megismerkedett a nordic walkinggal. Ez az egyik tervünk volt, hogy ezzel megismerkedjenek, szombaton délelőtt. Családok eljöttek hozzánk és megpróbálták teljesíteni a picikkel az öt kilométeres távot, és hősiesen megcsinálták" - mondta a főszervező.

A kaposvári Világ Gyalogló Nap tehát elérte a célját. Gyermekek és felnőttek egyaránt jól megmozgatták magukat, és minden bizonnyal már alig várják, hogy ismét a szabadban túrázhassanak.

Címkék: gyaloglás, világnap, hétvége, kaposvár, sport