Az elmúlt hétvégén újabb rangos országos birkózóversenyt rendeztek Kaposváron. Az RG-csarnokban három szőnyegen kezdődtek meg a küzdelmek a ranglista pontokért. "Remélem, a csapat nagy részének elegendő ez a verseny, hogy szerezzen annyi pontot, hogy utána az ob-re lehessen koncentrálni, ott pedig gyarapíthassuk az eddig megszerezett magyar bajnoki címeink számát. Ez a korosztály számára azért is fontos, mert itthon versenyezhetünk. Ez az eddigi eredményeink elismerése, hogy egyre több versenyt kap meg Kaposvár, és a rendezés színvonala is kiemelkedő" - mondta Takács László vezetőedző, Kaposvári Sportiskola.

A kaposváriak ebben a korosztályban joggal számíthatnak az előkelő helyezésekre a magyar élmezőnyben. "Ebben a korosztályban erősek vagyunk, ez a korosztály két éve diák országos csapatbajnokságot nyert. Idén már több diákolimpiai és magyar bajnoki címet gyűjtöttek, és még két fontos verseny vissza van az évben" - folytatta Takács László.
Ezen a viadalon az ország legjobbjai csatáztak a helyezésekért, így garantált volt a magas színvonal. "Ők már a serdülő korosztály, közel vannak a felnőtt korosztályhoz, nagyon erős a mezőny. A kadet vb-ről van egy harmadik helyezettünk is" - mondta Hotter László elnök, Pécsi Birkózó Klub.

Bírkózók1

A kaposvári Kajtán Olivér az 50 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre, és végül ezüstérmes lett. A fiatal reménység több nagy versenyen szerepel még az előttünk álló időszakban. "Nem mondják ki, hogy elvárás, de magasra tettem a mércét. Szeretném megnyerni a diák és a serdülő magyar bajnokságot és a diákolimpiát is" - nyilatkozta Kajtán Olivér Kaposvári Sportiskola.

A Kasi további birkózói közül Bak Barnabás második, Drinóczi Bálint és Horváth Barnabás harmadik, Kovács Márk és Wertenbach Ádám pedig ötödik helyezést ért el a II. Intersport Kupán.

Címkék: ezüst, bírkózás, bronz, siker, Kaposvár, sport