Hiába újonc a Somogyjád az NB II-ben, az együttes továbbra is az egész magyar mezőny egyik legrutinosabb csapatának számít. A fiúk a megyei bajnokság megnyerése után neveztek be újra a magasabb osztályú küzdelemsorozatba.

Van egy-két új ember, de a törzs megmaradt, akik 10-15 éve együtt játszanak.
Ezek a fiúk valóban a röplabda szeretete miatt edzenek és játszanak hétről hétre.
Természetesen nagy célok nincsenek. Felkerülni nem tudnak, szeretnének minél előrébb végezni - mondta a Somogyjád játékos-edzője, Jezeri Tibor.

A veszprémiek a tavasszal még az Extraligában ütötték a labdát, az anyagi gondok azonban közbeszóltak. A csapat tagjai szerint az NB II-ben is jó néhány nehéz meccs vár majd rájuk.

Az első fordulóban rögtön nagy rangadót játszott egymással a somogyjádi és a veszprémi gárda.

A Veszprémi RC játékos-edzője, Seck György elmondta: "Nem mondhatnám, hogy gyenge lenne. A csapatunk megritkult, fiatalokkal pótoltuk a távozókat. Küzdelmes lesz ez az év, ez a mai meccs is ilyen lesz. Minden csapat győzni megy mindenhova, bízom benne, hogy így lesz ez ma is. Egy felkészülési tornán találkoztunk már velük, akkor ők nyertek, mindent megteszünk, hogy ma ez ne így legyen"

Már az első szett óriási csatát hozott, és végül a hazaiak nyertek 30:28 arányban. A második és a harmadik játszmát biztosan hozta a bakonyi együttes, aztán újra a somogyiak következtek. A negyedik játékrész 25:21-es eredménnyel ért véget, az ötödik szettben pedig már csak egy csapat volt a pályán. Erdei Tamás lényegében végignyitotta a játszmát, a Somogyjád pedig 15:4-re nyert. Ezzel megszületett az erőt és önbizalmat adó 3-2-es siker.

Címkék: röpi, somogyjád, veszprém, nb2, röplabda, sport