Vasárnap már a döntők napja volt a kaposvári Pannon Lovas Akadémián. A díjlovagló Világkupa idei magyarországi fordulójára rekordmezőny nevezett, és az utolsó napon már csak a legjobb párosokat láthatta a közönség. A kis kör döntőjének egyik esélyese Szokola Csaba volt, aki pénteken harmadik, szombaton pedig első helyezést ért el Kaposváron. "Az első nap jónak éreztem a lovat, a második napon még jobb, még kifejezőbb volt minden. Ma jól ment, de két technikai hiba volt, két perdülést elrontottam. Túl szűken vettük. Fiatal ló, ez az első éve a nehézosztályban, neki még idő kell" - mondta Szokola Csaba. A 26 esztendős lovas szinte hazai pályán szerepelt, ugyanis korábban tíz évig Kaposváron járt iskolába. Az idei Világkupa-mezőnnyel ő is elégedett lehetett. "Úgy gondolom, az elmúlt két évhez képest sokan eljöttek. Sok jó van, sok jó lovas eljött. Egy elég magas színvonalú viadal az idei" - folytatta Szokola Csaba.

Díjugrató

Az egykori kaposvári Komjáthy György a zenés gyakorlattal a kilencedik helyet szerezte meg. Németh Gábor nyolcadik, Horváth Katalin pedig 10. lett az erős mezőnyben. A nagy körben is egymást érték a remek gyakorlatok. A Nagydíjra 26-an neveztek, és a nemzetközi élvonal tagjai kimagaslóan teljesítettek. Az örökös bajnok Dallos Gyula új lovával ezúttal a mezőny második felében végzett. "Nem vagyok elégedett, soha nem vagyok az. Most sem vagyok az, az első piaffot elaludtam, de boldog vagyok azért, hogy ez a négy hónapja edzésben lévő ló egyáltalán normálisan tudta abszolválni a Nagydíjat" - Dallos Gyula, örökös bajnok.

A három napos kaposvári viadalon 15 nemzet 70 lovasa és 81 lova vett részt, a legjobbak között 3 millió forint pénzdíjat osztottak szét.

Címkék: díjugratás, világkupa, lovas, akadémia, sport