Dallos Gyula ma délután, Kaposváron tért vissza a nemzetközi élmezőnybe. A díjlovaglás élő legendája Piconero IV. nevű lovával mutatta be a kötelező gyakorlatot, és összességében elégedett lehetett a produkcióval. A 61 esztendős sportember négy évtizede versenyez Kaposváron, de ebben a szakágban nem sokat jelent a hazai pálya. "Soha nem szabad, hogy lejtsen a hazai pálya, ez félreinformálja a szakmát. Egy indifferens helyen csalódás, ha kevesebb pontot kap valaki. Összességében örülök, hogy újra aktív lehetek, példát akarok mutatni a fiataloknak, minél többen válasszák a lovaglást" - mondta Dallos Gyula Xenophon LK, Dunakeszi.

Ahogy már megszokhattuk, az idén is sok régi ismerős tért vissza Kaposvárra. Komjáthy György korábban somogyi színekben szerepelt. "Ide mindig kellemes visszatérni, talán minden sarkot, fát ismerek szinte. Elég erős a mezőny, a tisztes helytállás a mezőny, négy lóval veszek részt" - mondta Komjáthy György Ádám Zoltán LK, Máriakálnok.

A kaposvári díjlovas hétvége szombaton és vasárnap újabb versenyszámokkal folytatódik. A zenés kűröket a záró napon rendezik, itt már csak a legjobbakat láthatja majd a közönség. A belépés ingyenes.

Címkék: díjugratás, világkupa, lovas, akadémia, sport