A tehetségeket meg kell találni, majd foglalkozni kell velük. Ennek jegyében rendeztek kispályás focitornát a kaposvári Gyakorló iskolában. Az óvodásokat a szakemberek is figyelték a pálya mellől. "A zászlómra kitűztem, hogy az ovifocit és az alsó tagozatos futballt, tehát az alapokat nagyon komolyan fogjuk venni. Éppen ezért mindezt szervezett formában, intézményesen beindítjuk a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián. Az előkészületek megtörténtek, a jövő héttől indulnak a csoportok" - mondta Botos Antal szakmai igazgató, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia.

A tapasztalatok szerint ezek a rendezvények sokat segítenek a sportág népszerűsítésében. "Én úgy gondolom, hogy ennek nagyon hamar megvan a hozadéka. Szereztünk országos tapasztalatokat is. Nagyon jó, hogy az MLSz is szervezett formában építi fel az ovis focit, a Bozsik-programra is lehet építeni" - folytatta Botos Antal. A szakmai igazgató azt mondja: nem szabad lemaradni. Vagyis nem lehet elég korán megszerettetni a játékot a gyerekekkel. Akik már rendszeresen rúgják a labdát, sokféle élménnyel gazdagodnak.

"Megyünk minden kupameccsre, meg németbe, olaszba és franciába is" - nyilatkozta Herke Dávid. A Gyakorló iskola műfüves pályáján már nem először rendeztek tornát a kicsiknek. A gyerekek a meccsek után a büntetőrúgást is gyakorolhatták. "Nagyon jól sikerült a második alkalommal megrendezett Aprók Kupája. Öt csapattal tudtuk megrendezni a tornát, és kiváló eredmények születtek"- mondta Molnár Anna igazgató, Gyakorló iskola, Kaposvár. Ezek után nem maradhat el a folytatás sem. "A gyerekek örömét látva mindenképpen kell, hogy legyen. Decemberben kipróbáljuk teremben, tavasszal pedig, ha kijön a jó idő, újra kijövünk a műfüves pályára"- folytatta nyilatkozatát az igazgató.

A II. Aprók Kupáját végül a házigazda Gyakorló iskola elsőseiből álló csapat nyerte meg. A gólkirály Tarcson Ákos, a legjobb kapus Török Sándor, a legjobb mezőnyjátékos pedig Pintér Máté lett. A legjobb edző címét Soós Józsefné érdemelte ki.

Címkék: Aprók Kupája, Gyakorló iskola, csapat, foci, sport