Az amerikai center karrierje a californiai St. Northridge-i egyetemen az NCAA bajnokságból indult. A 2009-10-es bajnokságban Prágában volt rookie, ahol a Cseh bajnokságban az év játékosa lett, tagja volt a cseh all-star csapatnak, és posztján is megszerezte a legjobb játékos címet.

Treimaine

2010 nyarát Las Vegasban a Golden State Warriors NBA-s csapatnál töltötte, majd a tavalyi évben 2 francia ProA-s csapatnál és egy ProB-s csapatnál játszott: Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez (France-ProA), Hyeres-Toulon Var Basket (France-ProA), Stade Clermontois Basket Auvergne (France-ProB). trey3_320A francia első ligában a játékost sérülések miatt szerződtették, ahol szintén jól teljesített. Edzője elmondása szerint a ProA ligában rotációban 20 percet játszott körülbelül, és átlagosan 10 pontot dobott és 6 lepattanót szerzett.

Alkati érdekessége, hogy kezének fesztávolsága nagyon nagy, így kimagaslóan gyűjti a lepattanó labdákat. További érdekesség róla, hogy Tremaine Ford a hivatalos neve, de apja névváltoztatása miatt Amerikában Tremaine Townsendként ismerik.

Highlights Csehországból:

(Forrás: Delfinek)

Címkék: Tremaine Ford, kosárlabda, delfinek, kkk, sport