Jakabfi Zsanett hazatért, de csak néhány hétre. A somogyvári származású sportolónő a labdarúgó pályákon találta meg a számításait az elmúlt években. "Úgy alakult, hogy apukám is focizott, és mindig mentem a meccsére. Egyszer azt mondták, hogy apám jó játékos, és megmozdult bennem, hogy lenne egy lányom, akkor valaki egyszer elmesélhetné neki, milyen jó játékos volt az anyukája. Budapestre költöztem, és az MTK-tól 4-5 év után reális cél volt, hogy külföldre igazoljak" - nyilatkozta Jakabfi Zsanett. És az álomból valóság lett: Zsanett Németországba, a Wolsburg csapatához igazolt, és azóta a női Bundesliga egyik meghatározó alakja. "Nem is tudom mihez hasonlítani. Fantasztikus. Nincs olyan meccs, ahová nyugodtan mehetnénk, hogy biztosan nyerünk. Mindig küzdeni kell, van kihívás, vannak célok. Igazából tavaly már beilleszkedtem, mentek a gólok, a csapattársaim is elismertek, így sokkal jobban tudok már a játékra koncentrálni"- folytatta a fiatal focistalány.

Focista lány

A csapat az elmúlt szezonban a negyedik helyet célozta meg az élvonalban, de végül csak hetedik lett. A 21 esztendős labdarúgó 2007 óta 15 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban és kilenc gólt szerzett. "Végül is a magyar játékosok nagyon tehetségesek. Fizikálisan is ott lehetnénk az elején, de sokat kellene edzeni, ami nem mindenkinek tetszik. 18-19 évesen sokan eltűnnek a süllyesztőben, ezen nem tudunk változtatni, és egy helyben topogunk, máshol viszont látható a fejlődés" - nyilatkozta Jakabfy Zsanett.

Zsanett elárulta: addig szeretne focizni, amíg elkerülik a komolyabb sérülések és kedvet érez a profi futballhoz. Ez még akár tíz évet is jelenthet az élvonalban. Somogyban egyébként népszerű a női foci, sokan választják szabadidős elfoglaltságként, és korábban még megyei bajnokságot is szerveztek a hölgyeknek.

Címkék: bundesliga, lány, megyei, csapat, foci, sport