Elkészült a csapatkép, ebből is látszik, hogy vészesen közeledik a bajnoki rajt. Még egy hét, és útjára indul a labda a női röplabda-bajnokságban. A BITT együttese augusztus elsején állt munkába, a sok távozónak köszönhetően egy fiatal, tehetséges játékos-állománnyal. "Az elmúlt öt hét komoly munkával zajlott, napi két edzéssel. Délelőtt kondi, erősítés, délutáni technikai feladatokból állt. Elégedett vagyok a lányok munkájával, egységes, fiatal csapat jött össze ebben az évben" - nyilatkozta Pálfy Marianna.
A kaposvári női röplabdacsapat az új évadban a legmagasabb osztályban szerepel majd, így jó néhány nehéz mérkőzés vár a lányokra. "Szerintem jól fogadta a csapat, csak pozitív lehet, hogy együtt vagyunk a felső osztállyal. Úgy gondolom, hogy a középmezőny vége a realitás, csapatunk számára"- folytatta Pálfy Marianna, vezetőedző.

BITT

A csapat legrutinosabb játékosa, Pintér Zsanett feladó-átlóként szeretné kihozni magából a lehető legtöbbet. Úgy érzi, sikeres felkészülésen van túl a társaság. "Elég húzós volt, de szerintem a csapat felkészült a bajnokságra. Mariann jó, úgyhogy meglátjuk, mi lesz év közben." "Örülök neki, hogy az Extraliga és az NB I. együtt van. Nehéz lesz, még a korábbi NB I-es csapatok ellen, nemhogy az Extraligások ellen…" - mondta Pintér Zsanett, a BITT Kaposvári Női RC játékosa.
A klubvezetés fő céljai nem változtak: a csapat továbbra is saját nevelésű játékosokból áll és amatőr alapon működik. A napokban tovább bővült az egyetemisták sora, ugyanis eldőlt, hogy Harmath Zsófia is a Kaposvári Egyetemen folytatja tanulmányait. A BITT szombaton egy hatcsapatos budapesti felkészülési tornán szerepel majd, ahol az Újpest és a BSE mellett a kaposvárihoz hasonló erősségű együttesek is pályára lépnek. Ez a kupa jó erőfelmérő lesz egy héttel a rajt előtt. A lányok jövő vasárnap 16 órától a Budai 11 SE ellen játsszák első bajnoki mérkőzésüket a városi sportcsarnokban.

Címkék: játékos, edzés, bajnoki, felkészülés, mérkőzés, sport