Rönk-hajítás, célbadobás teniszlabdával, talicskatoló verseny. Ezekben a versenyszámokban is összemérhették erejüket a hetesi sportpályán a nyugdíjasok.

Nagyon nehéz, maga a talicska is nehéz, rajta van az a két súly is, nagyon közel rakták a kapukat egymáshoz, az almára is figyelni, sok mindenre kell összepontosítani, hogy sikerüljön, ne essen le az alma, időre is menjünk, úgyhogy ez egy nehéz versenyszám főleg ebben a korban, amikor az ember már elmúlt 38 éves - mondja a Ősz Zoltánné, Marcaliból.

Nekik tényleg nem kell szégyellni a korukat. A Reuma Kúrán 19 csapat és összesen 250 szépkorú vett részt. Egyéni és csapatversenyben is nevezhettek.

Nem szoktam spotolni, most kezdtem.
- Tehát akkor soha nem késő elkezdeni a sportot?
- Nem, soha nem, 79 éves vagyok.
- És mitől tartja magát ilyen fitten?
- Jaj nem tudom, táncolok , nagyon jól érzem magam - mondja a hetesi Horváth Györgyné.

reuma_kura

Most átmozgathatták izmaikat és felfrissíthették koncentráló képességüket az örökifjú versenyzők. A hölgyek is megbírkóztak a nehéz feladatokkal.

Nagyon nehéz, nem nőknek való, de nincs férfi a csapatban, megpróbáljuk, vagy iskerül vagy nem, nem az a lényeg, hogy milyen messze dobta az ember, csak megcsinálja - mondja a Marcaliban lakó Fülöp Józsefné.

Itt valóban a részvétel volt a fontos, a szépkorúak egy kellemes, nagyon jó hangulatú napot töltöttek együtt.

Címkék: reuma kura, reuma, marcali, hetes, somogy, sport