A fő cél a sportág népszerűsítése. Így nyilatkoztak a szervezők az idei Somogy Megyei Strandröplabda Bajnokság 5., egyben utolsó fordulója előtt. A záró-rendezvénynek több mint másfél évtizede biztosítja a helyszínt a Nagyatádi Termál- és Strandfürdő. A résztvevők ezúttal is amatőr női, férfi és vegyes csapatokban indulhattak a versenyeken.
„A megye bajnokságunk 5 fordulós, ma rendezik az utolsót, itt tudjuk összesíteni az eredményeket. 29 páros nevezett, 10 vegyes, 6 női és 13 férfi, ebben a három kategóriában versenyzünk egész nyáron” – mondta Sántosi Péter a strandröplabda bizottság elnöke.

Az időjárás, a kellemes helyszínek, a jó társaság. Ezek azok a tényezők, amik miatt jobban szeret strandröplabdázni Vartman Viktória. Az idei megmérettetésen több kategóriában is indult a fiatal sportoló. "Nagyon régen elkezdtem röplabdázni, általános iskolás koromban. Akkor egy kicsit abbahagytam, mára viszont megszerettem a strandröplabdát is"- nyilatkozta Vartman Viktória. A férfiak körében is nagy népszerűségnek örvend a strandröplabda. Ezt mi sem  bizonyítja jobban, mint hogy ebben a mezőnyben indult a legtöbb páros. "Már általános iskolában elkezdtem a röplabdát, nagyon szeretem. Megtaláltam azt, ami vonz a játékban, a csapatsport"- mondta Böcz Dávid.

Strandröpi01

A férfiak mezőnyében az első helyen végül a Szabó Gábor - Bakics Balázs páros végzett. A nőknél a legjobb somogyi páros címet Ihász Dóra és Kiss Antónia érdemelte ki. A vegyes csapatok között Ihász Dóra és Deák Márk nyert. A nagyatádi viadal után az összesített eredményhirdetést is megtartották. A nőknél Ihász Dóra és Kiss Antónia, a férfiak között Kiss Norbert és Böcz Dávid, vegyesben pedig Ihász Dóra és Deák Márk lett Somogy bajnoka. Átadták a Strandröplabda Király és Királynő címet is, melyet az összesítettben legeredményesebb női és férfi játékos nyert el, így egy-egy újabb címmel és kupával gazdagodott Ihász Dóra és Böcz Dávid.

A strandröplabda szezon lezárásaként a szövetség második alkalommal rendezi meg a Somogy, Zala és Veszprém megye legjobbjainak tornáját. A programnak szombaton a Marcali gyógyfürdő ad majd otthont.

Címkék: röpi, cél, bajnokság, strand, verseny, sport