A világ legnépszerűbb játéka kicsiben. Ez a szektorlabda, vagy ismertebb nevén a gombfoci profi változata. A stadion és a két csapat itt sem hiányozhat, és természetesen a cél az, hogy a kapuba kerüljön a labda.

A budapesti Horváth Imre évtizedek óta hódol szenvedélyének, és korábban a világranglistát is vezette.

A hétvégi kaposvári összejövetelen Horváth Imre volt az egyik főszereplő.

gombfoci

Mit tagadjam, rólam szól a mai nap, én 40 éve játszom a szektorlabdát versenyszerűen, és ezt ünnepeljük baráti körben - mondja a volt világranglista vezető.

Napjainkban ugyancsak egy magyar sportoló, Fülöp Elemér áll a világranglista élén.

Magyarországon a legnépszerűbb ez a sportág, a magyarok a legjobbak, ezt mindenki tudja, aki jártas ebben a sportágban. Nekem a legnagyobb erényem, hogy sportszerű vagyok, nekem ez a legnagyobb kitüntetés - mondja Fülöp Elemér a jelenlegi világranglista vezető.

Szendrei Tibort nem véletlenül választották meg az elmúlt évszázad legjobbjának. A sportág klasszisa kétszer nyert világbajnokságot és nyolcszor magyar bajnokságot.

Először is jó helyre kell születni, jó időben. Szerencse, kézügyesség is kell, és olyan játékelemek, amik a variációs lehetőséget biztosítják. Gömbérzék, állóképesség, türelem, kitartás, akaraterő, ezzel mindent meg lehet oldani - mondja az évszázad legjobb játékosa, Szendrei Tibor.

A sportemberek azt mondják: ezt a sportágat nem lehet elég korán elkezdeni, befejezni pedig nem érdemes...

Itt nem számít a kor, nem számít az, hogy fáradt vagy. Odaállsz, csinálod, elfelejted a bajodat, gondodat. Jó a társaság, főleg itt Kaposváron, reggeltől estig - teszi hozzá Szendrei.

A játék szeretetére jellemző, hogy a meghívott versenyzők reggeltől estig, szinte megállás nélkül bűvölték az asztalt, és komoly tétmérkőzéseket vívtak egymással.

Címkék: fülöp elemér, szendrei tibor, gombfoci, horváth imre, szektorlabda, kaposvár, sport