Az idén is népszerű a balatonszemesi vízpart: akik itt nyaralnak, nem csak a vízben töltik az idejüket, hanem rendszeresen igénybe veszik a sportpályákat is.

Néha lejárunk Szemesre strandolni páran. Szoktunk focizni, focizgatni, röplabdázni, attól függ, milyen sportot lehet a strandon űzni - mondja a kaposvári Dancs Dániel.

A Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat 2004-ben, kilenc Balaton-parti település részvételével indult útjára. Az idén már 32 település 36 strandján lehetett mozogni. A somogyiak közül Balatonszemes és Balatonszárszó két-két stranddal szerepelt a programban. Akik itt pályára léptek, már korábban közelebbi barátságba kerültak a rendszeres mozgással.

mozdulj_balaton

Az életem része a hétköznapokon is, akkor Rubint Rékával szoktam. de gyakran lejövünk idetengózni, ksoarazni, úgyhogy teljes mértékben.

A strandokon kialakított sportpályákon, az érdeklődők igényeinek és a helyi lehetőségeknek megfelelően kispályás foci, strandkézilabda és tollaslabda sportágakban is lehetőség volt versenyek szervezésére, indítására. Az idén a Balaton mellett a Velencei-tó strandjain is szervezett keretek között mozoghattak a nyaralók.

Címkék: szemes, mozdulj, mozgás, balaton, sport