A világbajnoki részvétel jogát négy kaposvári versenyző vívta ki. Németh Dávid a jövő egyik nagy reménységeként mutatta meg magát az élmezőnyben.

A kaposváriak ezúttal sem maradtak érem nélkül: a 17 esztendős Stier Lilla
a 200 méteres uszonyos gyorsúszó szám után állhatott fel a dobogóra. Stier elmondta: "Jó formában mentem oda a vb-re. Sikerült megtartani az EB-formámat. Az időn nem sikerült javítani, de ez betudható annak, hogy kicsi volt a különbség a két világverseny között. Reménykedtem a döntőben, ez sikerült, és a hajrámon múlt, hogy sikerült a dobogóra felállnom."

A korábbi világbajnok Kovács Zsófia újabb világversenyen zárt az élmezőnyben.

Kovács László mesteredző annak is örülhetett, hogy tanítványai megőrizték helyüket a világ legjobbjai között: "Úgy nagyjából elégedett vagyok a tanítványokkal. Lilla nagyon jól úszott. Dáviddal kapcsolatban vannak hiányosságaink: ha így úszott volna a junior EB-n, akkor három érmet szerezhetett volna. De megoldottuk a problémát, és ilyen fiatalon felnőtt vb-n ötödiknek lenni, nagyon jó eredmény."

A negyedik kaposvári induló, a rutinos Lábodi Laura technikai problémái ellenére egy 12. helyezéssel gazdagodott Hódmezővásárhelyen. Az idei vb az egyik legnagyobb volt a sportág történetében. A kaposvári fiatalok augusztusban pihennek, de már a jövőt is tervezik. Felmerült egy új kihívás, a Világjátékok. A 4X100-as váltóval döntőbe kerültek, így lehetséges, hogy meghívják őket a 2013-as játékokra, Kolumbiába - mondta Kovács Zsófia.

A 2011-es év fő versenyét egyébként két arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a magyar válogatott.

Címkék: Búvárokbúvárok, Stier, uszonyosok, válogatott, Kaposvár, sport