Tavaly a kupából kivertük a fővárosiakat, igaz, a bajnokságban pont nélkül maradtunk ellenük. Most könnyen előfordulhat, hogy a két kaposvári nevelésű kapuson múlik majd a végeredmény.

Gödörben vannak a lilák. A fővárosiaknak nem megy az idei szezonban, ráadásul a hétvégén is gödörben lesznek. A cukorgyári gödörben azonban egy elszánt, új edzőnek bizonyító csapattal kell megküzdeni Kulcsáréknak, így csak motivált, koncentrált játékkal lehet végre bajnokin megverni az Újpestet.

Egy Újpest ellen mindig élmény bizonyítani, hiba lenne leírni őket, ez nem egy gyenge csapat, csak eddig nem jött ki a lépés. Nem szabad, hogy ez megtévesszen bennünket, egész héten arra készültünk, hogy legyőzzük őket - Mondta el a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Horváth László.

Az újpestieknél sok múlhat a két egykori kaposvári, Rajczi és Balajcza formáján, akik a keretben a legnagyobb NB I-es rutinnal rendelkeznek. A hálóőr szerint nem ideális a keret korosztályi összetétele.

Az Újpest játékosa, Balajcza Szabolcs elmondta: Elég mély problémák vannak a klubnál, meg a keretnél is, sok a fiatal játékos. A csapatot nem így kellene összeállítani. Legalább annyi rutinos kellene, mint fiatal, mert hosszú távon ez nem működik, ami nálunk van. Mi mindent meg fogunk tenni Kaposváron is, hogy sikeresebben szerepeljünk.

A kaposváriak kapusa még az U15-ben védett, amikor Balajcza már bemutatkozott az élvonalban. Most egymás ellen készülhetnek.

A kaposváriaknál nincs eltiltott, Hajdúch kapus továbbra is sérült. A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik. A Kapos.hu internetes portálon ezúttal is nyomon követhetik a fejleményeket, a Kapos Televízióban pedig hétfő este fél hattól láthatják a találkozó felvételét.

Címkék: Balajcza, Újpest, NB1, Rákóczi, labdarúgás, sport