Mint ismert, a Fino Kaposvár bajnoki címvédő és kupagyőztes együttese a következő szezonban anyagi okok miatt nem vállalja a nemzetközi indulást, így a Demeter-legénység a hazai pontvadászatban szerepel majd. A nevezések lezárása után eldőlt, hogy 11 csapatos lesz az NB I-es mezőny - tájékoztatott a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságának elnöke, Mezei Zoltán.

Bitt

A női szakágban a sorozatos visszalépések miatt alaposan felborult az eredeti terv. A két nyíregyházi gárda, az NRK és a Főiskola SE, valamint az élmezőnyhöz tartozó  Székesfehérvári MÁV be sem nevezett a bajnokságba, a Kalocsa és az Eger pedig nem vállalta a további NB I-es indulást. Ráadásul a Vasas és az Újpest nevezett a Közép-európai Liga küzdelmeire.

fino

A szövetség illetéksesei ezek után úgy döntöttek, hogy a 2011/2012-es évadban nem lesz külön női Extraliga és NB I., ehelyett 13 csapatos élvonalbeli mezőnyt alakítottak ki, melynek tagja a BITT Kaposvári Női RC is. A fiatal somogyi együttes így nem csak korábbi vetélytársaival, hanem a legjobb magyar együttesekkel is megmérkőzhet  majd a 22 fordulós alapszakaszban.
A pontvadászat szeptember második hétvégéjén indul majd, a kaposvári közönség pedig a férfi és a női szakágban is az elit mezőnyt láthatja a városi sportcsarnokban.

Címkék: NB 1, bitt, fino, röplabda, kaposvár, sport