Szorgalmasan készülnek a Rákóczi fiataljai az augusztus közepén induló őszi szezonra. A kaposváriak három aranyérmet is szereztek az ifjúsági futballfesztiválon, a 19 évesek pedig bronzérmesek lettek a Bene Emléktornán. A legidősebb koroszutály célja egyértelmű: az idei kellemetlen kiesés után a fiúk szeretnének visszajutni az élvonalba. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es edzője, Pusztai László elmondta: jó úgy edzeni, ha egy konkrét cél van megjelölve. A játékosokban is tudatosítnai kell, hogy a kitűzött feladatot végre kell hajtani. A csapat tagjai közül páran részesei voltak a kiesésnek, és bízik benne, hogy ők juttatják majd vissza az együttest az első osztályba.

Az utánpótlás-nevelő egyesület elnöke is derűlátó. Horváth Miklós szerint Botos Antal szakmai igazgató kinevezésével az új évben biztosabb alapja lesz az edzői munkának. Ráadásul nem lesznek üres korosztályok, nem lesz gond a létszámokkal sem. Megvan a kollégium, a három alapvető iskola, megvan az infrastruktúra, amelyen az MLSZ-től kapott 200 millió forinttal jelentős fejlesztést valósítanak meg, a társasági adókedvezmény felhasználásával pedig utolérhetik a többi akadémiát - mondta el a Kaposvári Rákóczi elnöke, Horváth Miklós.

A remények szerint a fiatal somogyi tehetségek ezután is a Bene akadémia színeiben mutathatják majd meg a tudásukat. Az itt lévő, a megyében vagy a szűkebb régióban lévő gyerekeket nem lenne szabad máshova elvinni. Itt őket kiemelten lehet kezelni: 3-4 tehetség eleve sokkal nagyobb figyelmet kap, mint ahol a többszöröse van. A klub munkáját igazolta az, hogy arányaiban innen sokkal több NB I-es futballista nőtt ki, mint bármelyik más NB I-es csapatnál.

Kaposvár évtizedek óta híres a labdarúgó utánpótlás-nevelésről, és ha minden a tervek szerint alakul, így lesz ez ezután is.

Címkék: Labdarúgó Akadémia, MLSZ, Bene Ferenc, utánpótlás, Rákóczi, sport