Horváth Gergely megérkezett, és elárulta: az elmúlt három éve elég mozgalmasan telt a versenypályákon, és időnként kesztyűs kézzel bánt az ellenfelekkel.  

- Többször sikerült összetörnöm magam, ami ebben a sportágban nem probléma. Két új dolgot kezdtem el, amikor utoljára beszéltünk, a maratonozás folyt nagy lendülettel. Most már bekapcsolódott a cross country is - mondja Horváth Gergely.

A 27 esztendős terepkerékpáros jelenleg három bajnokságban szerepel Svédországban, illetve a magyar Top Maraton Szériában is rajthoz áll. A versenyző az északi vidékeken egyre ismertebb.

Gergő hozzátette, hogy szerencsére sikerült elfogadtatni magát. Külföldiként svéd színekben elindulni hatalmas megtiszteltetés. Még egy külföldi nincs náluk, aki az egész évet végignyomja ott kint.

Horváth Gergely az idei nyáron három nagy versenyre nevezett. A zánkai 24 órás mountain bike viadal mellett egy budapesti viadalon Budapesten próbál szerencsét, augusztus második felében pedig a Transz Hungária maraton vár rá Nagymarostól Tokaijig. A részvétel ebben a sportágban is sokba kerül.

- Pénzügyileg borzasztó nehéz kijönni. Eddig 12 versenyt teljesítettem az idén, teljesen saját magam finanszírozom, ami megnehezíti az előrelépést. Techniakilag fejlődhetek, nincs olyan, amiben ne lehetne újat tanulni. Szeretnék még sokkal feljebb szerepelni, és svéd színekben akár világversenyeken is elindulni. Ez egyelőre még csak álom, de dolgozom érte - meséli Gergő.

A kaposvári sportember a zánkai versenyen, duó kategóriában végül a harmadik helyen ért célba, 97 kört teljesítve a 4700 méteres pályán.

Címkék: Horváth Gergely, zánkai verseny, terepkerékpár, erőpróba, verseny, sport