Az Adorján SE évtizedek óta szállítja a kiváló nemzetközi eredményeket az uszonyosúszók mezőnyében. Az idei világbajnokságra négyen vívták ki a részvétel jogát, és a rutinos felnőttek mellett tizenéves fiatalok is is rajthoz állhatnak majd. A korábbi világbajnok Kovács Zsófia 100 és 800 búváron, valamint a két váltóban indul, és döntős helyezéseket vár magától.

Lábodi Laura 800 búváron indul, és az első nyolc hely valamelyikét célozza meg. Korábbi Európa-bajnokként, jelenlegi triatlonistaként nem a rutinban, hanem az elvégzett munkában bízik. Két hete indult a zürichi Ironman-en. Azóta próbál regenerálódni.

Stier Lilla két ezüstérmet nyert a junior Európa-bajnokságon. A felnőtt vébén három számban is elindul, és odaérhet az élmezőnybe. A még utánpótlás korú Németh Dávid a rosszul sikerült junior EB után, 400, 800 és 1500 méteren szerepel az erős mezőnyben.  

Az év legfontosabb versenyének Hódmezővásárhely ad otthont, vagyis sokat segíthet a hazai medence előnye.

A mesteredző szerint minden dobogós helyezésért nagy csata várható az ötnapos viadalon. Kiegyenlítettebb a mezőny, mint régen. A junior EB-n például 100 gyorson öten úsztak a világcsúcsnál jobb időt. Tömörebb a mezőny, de még kilógnak az oroszok, az ukránok és a kínaiak, és egyre jobbak a koreaiak ebben a sportágba - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Címkék: junior EB, búvárok, Adorján SE, világbajnokság, sport