A szervezők összesen 11 korcsoportban hirdetnek győztest, és a remények szerint az idősebbek között az idén is lesz majd hazai első helyezés is.

Ismét gyülekeztek a nézők a Rákóczi Stadion főlelátóján. Ezúttal azonban nem az NB I-es felnőtt csapat tagjai, hanem az Ifjúsági Fesztivál legjobbjai léptek pályára. Az első döntőt a 9 éves korosztályban rendezték, a pécsiek egy román együttessel mérkőztek.

- A fesztivál évről évre nagyon jó lehetőség a játékra. Mi így is állunk hozzá, nem az eredmény a fontos, hanem hogy jó körülmények között együtt legyenek a gyerekek a nyáron. Ez volna a lényeg - nyilatkozta a Kapospontnak Batári Tamás , a Pécsi MFC kiskorcsoport-vezetője. - Ha az ember valamit el akar érni, minél előbb túl kell esni azon, hogy külföldiek ellen játszunk, megismerjük a futballkultúrájukat. Mindenképp hasznos ez az egy hét, amit itt eltöltöttünk - összegezte tapasztalatait Batári Tamás.

A pécsi fiatalok hamar megszerezték a vezetést, és végül a győzelmet is elkönyvelhették. A hatnapos rendezvényen több száz ember figyelt arra, hogy a 200 résztvevő csapat tagjai jól érezzék magukat.

- Azt gondolom, az a reális, hogy félezer ember biztosan valamilyen foglalkoztatásban részesül. A középiskolások, egyetemisták szívesen segítik önkéntesként a fesztivált - szögezte le Kenéz Ádám fesztiváligazgató. - Hálátlan feladat volt a 150 főt kiválasztani a 300 jelentkezőből. Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk velük, mert jó munkát végeznek - tette hozzá.

Az idei fesztiválon vegyes volt a kép: sokan minden mérkőzést véresen komolyan vettek, de akadtak olyanok is, akik inkább a fesztiváli jelleget hangsúlyozták.

- Több csapat ékezik hozzánk, vannak, akik lazábban kezelik a dolgokat. Sikerült összefutnom egy norvég csapattal valamelyik éjszakai szórakozóhelyen - árulta el a fesztiváligazgató -, de másnap ők nyertek. Lehet, hogy ez egy speciális felkészülési mód volt...

A legjobb négyig természetesen csak azok jutottak el, akik végig jól összpontosítottak. Szombaton reggel 8 órától újabb hét kategóriában rendeznek döntőket a Rákóczi Stadionban és a Cseri úti pályán.

Az első három nap mérkőzéseinek eredményeit itt, a csötörtöki eredményeket itt olvashatják.

Címkék: ijúsági foci, gyermekfoci, Intersport, fesztivál, Kaposvár