Az AC Milan fiatal tehetségei is Kaposváron rúgják a bőrt ezen a héten. A talján sztárklub az U10-es és U11-es korosztályban képviselteti magát az ifjúsági focifesztiválon. A gyerekek Olaszországban a legjobbak közé tartoznak, és most is nagyon elszántak: győzni jöttek a kaposvári tornára.

A példaképek nevét sorolja a tíz éves Milan játékos. A tévében mindig megnézi őket, de sokszor már látta már élőben is a nagy AC Milan játékosait. Ezek a srácok még csak tíz évesek, de már most komoly céljaik vannak. Itt épp egy szlovák csapat ellen vívnak vérremenő küzdelmet. Nagyon akartak, de ezúttal sajnos sírás lett a vége.

milan_log

Nagyon sok focikupát megnyertünk már otthon, remélem, hogy itt is jó eredményt érünk el, nyerni szeretnénk, attól függetlenül, hogy most kikaptunk, mondja Christian.
Ez a csapat a legjobbak közé tartozik Olaszországban. Épp ezért, amolyan jutalomképp jöhettek el a kaposvári ifjúsági focifesztiválra - mondja a fiatal milan játékos Christian Bonatti.

A 10 -11 évesekkel érkeztünk, a fesztivál szervezői kerestek meg bennünket, szívesen jöttünk. Ez egy ajándék a kisebbeknek, mert egész évben nagyon jól dolgoztak, sok meccset nyertek - mondja az AC Milan futballiskola vezetője, Marcello Manelli.

Az AC Milan futballiskola öt csapatot működtet, hatvan 6-12 év közötti gyerek rúgja itt a labdát. A 12 évesek között már van három olyan srác, akit a Milan kiszemelt magának. Őket kiemelt figyelem övezi.

Nagyon szoros a kapcsolatunk az AC Milan-nal, a vezetőségből sokszor kísérnek el bennünket a meccsekre és segítenek, minden támogatást megkapunk tőlük, remek együttműködés alakult ki köztün - teszi hozzá signore Manelli.

A gyerekek többsége profi focista szeretne lenni, addig persze rengeteg munka vár rájuk. Jól tudják, ebben a korosztályban még van bőven olyan csapat, amelyik jobb az AC Milannál.

Címkék: futball fesztivál, kaposávron, ac milan, focikupa, labdarúgás, sport