Tortával, tapssal és további ajándékokkal várták a kaposvári uszodában Dudás Dánielt. A 17 esztendős sportoló újoncként vett részt a korosztályos Európa-bajnokságon, és úszóként lett az uszonyosúszók legjobbja, és nem mellékesen világcsúcstartó.

Én tényleg nem számítottam rá. Jól sikerült a felkészülés, a formába hozás, a technikai dolgokat be tudtam tartani, így sikerült két arany- és egy ezüstérmet szereznem - mondja a kaposvári úszófenomén Dudás Dániel.

uszonyosok

Érmekkel tért haza Miskolcról Stier Lilla is. Az Adorján SE válogatott versenyzője két második helyet szerzett, ráadásul két számban is a régi világcsúcson belüli időt ért el.

Nagyon jó érzésekkel jöttem el Miskolcról. Nagyon tetszett a verseny. Megúsztam életem legjobb időit a három számomban és a váltóban is - mondja Lilla.

Lilla 200 méteren három másodpercet javított eddigi legjobbján. Az már a balszerencse számlájára írható, hogy volt nála jobb is a mezőnyben. A magyar válogatott egyébként négy arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet szerzett a kontinens-vetélkedőn, amelyen 17 nemzet legjobbjai vettek részt.

Címkék: stier lilla, uszonyosok, dudás dániel, sikerek, sport