A kaposváriak a hazai rendezésű korosztályos magyar bajnokságon vívhatták ki az Európa-bajnoki részvétel jogát. Az Adorján SE két újonccal és két tapasztalt versenyzővel készül az év egyik fő versenyére. A 16 esztendős Gréczi Martin egy döntős helyezést remél magától Miskolcon.

A 15 éves Varga Krsiztina a közelmúltban kilenc aranyérmet szerzett az ifjúsági magyar bajnokságon. Ezért napi két edzéssel készülnek az EB-re. A megmérettetésen élete legjobbját szeretné úszni.

A jövő egyik nagy reménysége három számban állhat rajthoz az EB-n. Stier Lilla már a korosztályos válogatott oszlopos tagjának számít hazánkban. Most készül a harmadik világversenyére. Az idei felnőtt OB-n megdöntötte a saját csúcsait, úgyhogy bizakodva tekint az előtte álló versenyre. Lilla három egyéni és két váltó számban próbálhat szerencsét.

A tavalyi világbajnoki bronzérmes Németh Dávid a hosszabb távokon vár jó eredményeket magától. Neki ez lesz az utolsó junior versenye.

A kaposváriaknak nem kell túl messzire utazniuk: a junior Európa-bajnokságot a jövő hét közepén rendezik Miskolcon.

A mesteredző, Kovács László szerint egyfelöl megkönnyíti a hazai pálya a versenyt, mivel valószínűleg sok szülő és ismerős bíztatja majd a sportolókat. Másfelől nehézséget is jelent ez, mivel a megfelelési kényszerből bejöhetnek a bakik is.

A májusi korosztályos magyar bajnokság meglepetését Dudás Dániel szolgáltatta. A válogatott úszó, ifjabb Kovács László tanítványa, három számban is kivívta az indulás jogát az uszonyosúszók között. Gőzerővel készül, de éremre nem számít.

Az edzők nem szeretnének túl nagy terhet tenni a tanítványok vállára. Azzal már elégedettek lennének, ha mindenki egyéni rekordokat úszna. Ez viszont minden bizonnyal több számban is dobogós helyezést érhet majd.

Címkék: junior eb, búváruszony, Kovács László, Adorján SE, Miskolc, sport