Szoják Balázs versenyigazgató elmondta: a váltazásnak nagyon egyszerű az oka: azt szeretnék, hogy így a mezőny második felében célba érkezők is részt tudjanak venni a versenyt követő banketten.

A résztvevőknek a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalat kell teljesíteniük, mely mintegy 145 km-es távot jelent. Idén utolsó előtti alkalommal rendezik meg, a mostani zárt formában a versenyt és 2014-től már nyílt formában lehet nevezni - jelentette be Wossala György, a szövetség ügyvezető elnöke.

kek_szalag_1

Hagyomány szerint, idén negyedszer, a Kékszalagot egy nappal megelőzi a Kékpántlika Audi Kupa ifjúsági verseny. Ezen az eseményen a legjobb utánpótlás-versenyzők iondulhatnak, hogy teljesítsék a Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred távot.

A vitorlásverseny mellett kiegészítőprogramokkal is várják az érdeklődőket. A balatonfüredi mólónál keddtől vasárnapig vitorlás falu, kézműves kiállítás valamint borfalu, csütörtökön pedig műrepülés szórakoztatja a nézőket. Szombaton az eredményhírdetés után pedig Class FM rádió "Class nyár" koncertsorozata nyújt kikapcsolódást - tudtuk meg az MTI-től.

kek_szalag_2

Címkék: kék szalag, késik, vitorlázás, verseny, balaton, sport