Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeztek utánpótlás leány röplabdatornát a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpontban. A viadalon három kaposvári és három helyi együttes vett részt, és kiderült: a tolnaiak szépen fejlődnek – nem csak játékban, hanem eredményességben is. A munkát szeptember óta a BITT Kaposvár csapatkapitánya is segíti.  

- Dombóváron három éve indítottam el a röplabdát. Az idei tanévben Pálfy Marianna csatlakozott, ami nagy segítség számunkra. Még mindig tanulunk, és azért volt fontos, hogy sokat tanuljunk a kaposváriaktól. Voltunk a Tavasz Kupán Kaposváron, ahol még csak a részvétel volt a fontos, most pedig már nagyon szép eredménnyel zártuk ezt a tornát - mondta Benke Anita, edző.

A Szent Orsolya Iskolaközpont első csapata kellemes meglepetésre a második helyen fejezte be a küzdelmeket. Az aranyérem viszont Somogyba került.

A bronzérmet ugyancsak a Kaposvári Sportiskola fiataljai szerezték meg. A remények szerint a folytatás sem marad el, és a jövőben tovább mélyül majd a röplabda-kapcsolat a két szomszédvár között.

Címkék: leány röplabda, Dombóvár, siker, röplabda, Kaposvár, sport