Pálfi Jánosné azt mondja: csaknem negyven év munkájának elismerése a kitüntetés, amit a közelmúltban átvehetett. Ezt a díjat azoknak a kollégáknak is köszönheti, akik hozzá hasonlóan a somogyi diáksportért dolgoznak. A tapasztalt sportszervező a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola munkatársaként tevékenykedik.
- Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szervezés minden területet érint. Az orvostól az edzésen át az iskoláig, ami ahhoz kell, hogy a gyerekek eljussanak valamilyen szintre. Minden, ami a sportban a háttérmunkát jelenti- - tett hozzá a díjazott.  
Az elmúlt évtizedekben sokat változott a helyzet a magyar diáksportban is. Azt mondja: amikor elkezdtek ezzel dolgozni, a sport olyan volt, hogy a gyerekek nagyon szerettek járni. Lehetőségük volt, hogy más országokba, városokba eljussanak. Azóta a gazdasági helyzet annyit változott, hogy a gyerekek nem biztos, hogy a sportot választják.
- A számítógép, a technika is „bekavar” a mi munkánkba: olyan szempontból, hogy a gyerek nem szívesen mozdul ki - tette hozzá.  
A tapasztalatok szerint egyre több a követelmény az iskolapadban. A nyelvórák és a szakkörök előrébb valók, mint a sportolás, így csökken a versenyző gyerekek létszáma. A városi diákolimpiai küzdelmeken egyre kevesebben vesznek részt Somogyban is, de a labdarúgás és a röplabda még jól tartja magát. Pálfi Jánosné nem tesz különbséget a sportágak között.
Azt mondja: tulajdonképpen mindegyiket szerette. Talán azért is dolgozik ezen a területen. Kosárlabdás volt, de ma már nagyon szereti a röplabdát és a ritmikus gimnasztikát. Nem lehet egyiket sem kiemelni, igyekszik egyformán csinálni, teljesíteni.
Pálfi Jánosné a Kaposvár Városi Diáksport Bizottság titkáraként és a Somogy Megyei Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnökeként is hozzátette a részét a sikeres munkához az elmúlt időszakban.




Címkék: munkája, Pálfin, 40 év, diáksport, kitüntetés