Újabb fényes eredményeket értek el a kaposvári birkózók. A hazai rendezésű serdülő magyar bajnoskágon három első hely is itthon maradt. Kajtán Olivér súlycsoportjában, a 46 kg-ban 11-en mérlegeltek.
A Kaposvári Sportiskola birkózója, Kajtán Olivér jól húzott a sorsoláson, így az első körből kimaradt.
- Az első meccsemen egy győrit betusoltam, aztán az elődöntőben egy szigetszentmiklósit két menetben győztem le technikai tussal. A döntőben egy püspökladányi ellen nyertem két szoros menetben 3:2, 4:3 arányban vertem, és így meglett az aranyérem - tette hozzá Olivér.
A fiatal reménység azt is elárulta, miben volt jobb, mint a többiek. Szerinte ezt az  állóképességének köszönheti. A döntőben mindkét menetben az utolsó tíz másodpercben szerezte meg a győztes pontot.
A 63 kg-os Horváth Barnabás sérülése után négy meccset vívott az aranyéremig, és a döntő volt a legnehezebb.
Horváth Barnabás birkózó azt mondja: két menetben sikerült felülmúlni az ellenfelét. Az első menetben 1-0, aztán 2-1-es pontozással.
A versenyzők örömmel vették, hogy a jégcsarnokban versenyezhettek, és itt is edzenek ebben a hónapban. Azt mondják: kó a környezet, sokkal nagyobb a hely, mint az rg-csarnokban. Ráadásul hűvösebb is van.
Járfás Luca tavaly nem nyert bajnoki címet, így idén mindent megtett az első helyért.
-Két meccsem volt. Az első simán ment, a második nagyon küzdős volt. Meg kellett dolgoznom azért, hogy sikerüljön - mondja Luca.  
A KASI Kiss Alexandra, Kovács Márk és Bódis Milán jóvoltából még három bronzérmet is szerzett a rangos hazai viadalon.

Címkék: első hely, sportiskola, birkózás, három, Kaposvár