Profi ökölvívó világbajnokunk, Erdei Zsolt 1998-ban úszta át először a Balatont, és július 2-án újra eljön.

- Eddig minden kísérletemet siker koronázta, és remélem, most is így lesz majd. Ha jó lesz az idő, úszok, a családom meg a parton elevickél. Nagyon várom már. A felkészülésem jó volt, igaz, nem az úszásra készüljek, de ez is elég lehet ahhoz, hogy két és fél óra alatt átússzam a Balatont - mondja Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnok.

A Pek Snack Balaton-átúszás ma már nem csak egy szabadidős sportesemény. A magyar tenger az úszók igazi zarándokhelye: évről évre több ezren készülnek arra, hogy teljesítsék az 5200 méteres távot. A magyarok mellett egyre többen jönnek külföldről is. A résztvevők legalább 90 százaléka amatőr, aki hónapokon át készül erre az erőpróbára.

- Azt hiszem, az aktív és úszó életmód hasznos. Aki régen sportolt, aki most sportol, aki erre készül, mindenkinek tudom ajánlani. Fel kell készülni, és talán a sikerélmény is nagyobb lesz a beérkezésnél - mondta Szántó Gábor, szervezőbizottsági titkár.

Nevezni az esemény napján, reggel 7 órától délután fél 2-ig lehet a helyszínen. Akik szeretnék legyőzni a magyar tengert, lassan megkezdhetik a végső ráhangolódást.

Címkék: sportesemény, Erdei Zsolt, szabadidő, átúszás, Balaton