Kaposfüreden tartotta évadzáróját a Kaposplast Mágusok KK. Ezen a délutánon a szülők, az edzők, az egyesület vezetői és a fiatalok együtt értékelték az évet. Ezúttal is előkerült a labda: a kicsik és a nagyok egymás ellen is meccseltek. Az apukák és az anyukák az elmúlt szezonban is a csapatok mellett álltak.

Tőczik Levente szerint nem kérdés, hogy érdemes-e a kosárlabdát választani. Szülőként elmondta, hogy ő is kosárlabdázott, és hogy ebben a sportágban minden benne van. A gyerekek megtalálják a hangot, és ha együtt kergetik a labdát, eleve egy nagyon jó aktivitás.

Az egyesület az egyik legsikeresebb évét zárta. Két csapat is elverekedte magát az országos döntőig. A kenguruk három győzelemmel és két vereséggel a 10. helyet szerezték meg.

Horváth Bianka a Kaposplast Mágusok játékosa azt mondta, hogy nagyon nagy dolog volt, hogy a csapatuk a kenguru országos dzsemborin részt vehetett. A csapattól sokat várt és jól teljesített az összes ember. Irányító és bedobó emberként országoson több mint száz pontot ért el, és ő lett a legjobb játékos.
Bianka elmondta, úgy áll a kosárlabdával, hogy felnőttként szeretne az MKB Euroleasing Sopronban játszani.

A következő finálét pedig a jövő hét végén vívják. A lányok Kaposvár III. korcsoportos együtteseként szerepelnek majd a diákolimpia döntőjében.

A Kaposplast Mágusok KK elnöke, Palócz Tamás elmondta, hogy jelen pillanatban 40-45 fő felett van a létszámuk és három korosztályban versenyeztetik a kislányokat. Ez is marad a jövőben is a cél. Továbbra is a legfontosabb, hogy a legkisebb korosztály megismerje, megszeresse a sportot, és igyekeznek ennek a kereteit biztosítani.

A szakmai stáb a legfiatalabb korosztálytól építkezik felfelé. Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin edzőnő az új szezonban is várja azokat a kislányokat, akiknek tetszik a kosárlabda.

Címkék: Mágusok, finálé, lány, kosárlabda, Kaposvár, sport