A hazai rendezésű viadalon az 1. MCM-Diamant legénysége egészen a döntőig menetelt, ahol aztán megállította a Dunaferr együttese. Varga Péter tanítványai így sem szomorkodhatnak, hiszen megőrizték a helyüket a korosztályos bajnokságok élmezőnyében.

Az ifjúsági korosztály magyar bajnoki döntőjének - a serdülő tornához hasonlóan - a Táncsics gimnázium sportcsarnoka adott otthont. A kaposváriak éremesélyesként léptek pályára, és izgalmas csoportrangadót játszottak a dunaújvárosiakkal. Varga Péter tanítványai öt szettes küzdelem végén bizonyultak jobbnak.  

- Az első két szettet szorosan meghoztuk, aztán szétestünk, elfáradtunk, egyenlített. Rolit lehoztam, tudott egy kicsit pihenni, az ötödik szettet pedig meg tudtuk nyerni - összegzett Varga Péter edző.  

- Szerintem ez a mérkőzés fantasztikus volt, benne volt a röplabda sava-borsa, volt mezőnyjáték, támadások, hullámvölgyek, ahogy ehhez a korosztályhoz illik - értékelt Tomanóczy Tibor a Dunaújváros edző.

A somogyi fiatalok nem titkoltan dobogóra vágytak a háromnapos torna végén.  

- A Dunaferr az egyik favorit, mi is elég jók vagyunk, és a kecskemétiek is esélyesek lehetnek, a Dágot és az Egert biztosan vertük mind a hárman - mondja Jezeri András.

Az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét végül a Diamant és a Dunaferr játszotta, és a Duna-partiak visszavágtak ellenfelüknek. A Tomanóczy-fiúk 3-2-re nyertek, így elhódították az első helyet, a kaposváriak pedig másodikként zártak. A tornán sok tehetséges játékos pályára lépett, a jövő mindenképpen az övék lehet.

- Három olyan meghatározó csapat van itt, akik a felnőtt mezőnyben is kiemelkedők. Van jövője, megfelelő támogatók kellenek hozzá, illetve, hogy a városvezetés is támogassa mindenhol a röplabdát, hogy fel lehessen építeni az utánpótlást - véli Tomanóczy.

A lányok mezőnyében a Békéscsaba szerezte meg a bajnoki címet a Vasas legyőzésével.

Címkék: Tomanóczy, Dunaújváros, diamant, utánpótlás, röplabda, sport