A délelőtt a diákoké volt. A városi sportcsarnoknál parkröplabdakupát is szerveztek. Hat közép- és ugyanennyi általános iskolás csapat lépett fűre.

- Összeszokott csapattal jöttünk, sok versenyen indultunk már és mindegyiken jó helyezéseket értünk el. Reméljük, hogy most is így lesz, s azt is, hogy erre a napra mindenki sokáig fog emlékezni -  mondta el a KaposPontnak Kántor Mercédesz, a Berzsenyi Dániel Általános Iskola tanulója.

Kihívás napja

Nemcsak ütötték, hanem rúgták is a labdát a fiatalok a Kihívás napján.
- Nekünk hobbi a foci, nagyon szeretünk játszani ezzel a társasággal és örültünk, hogy van egy ilyen lehetőség: lejöhetünk és együtt futballozhatunk megint - mondotta Vidák Ábris, a Táncsics Mihály Gimnázium diákja.

A nap fénypontja kétégkívül a "nagy tekerés" volt, az XL-Fittlesz sportközpontban. A többség 15 percenként váltotta egymást, ám Gelencsér Tibor, a Devils Kaposvári Kerékpáros Sportegyesülettől 24 órás bicajozásra vállalkozott. A KaposPont a tizedik órában "érte utol".

- Vállalkozásomnak az ülés a legrosszabb pontja, egy helyben tekertem úgy, hogy egy métert sem haladtam - vallotta be. - A kilométeróra szerint 283,5 km-t tekertem eddig, nem rossz eredmény, lehetne jobb is, de elsődleges célom, hogy a 24 órát ki lehessen bírni...
Ez aztán az igazi kihívás. Tibor tekerését egyébként webkamerán is végigkövethetik a www.nagytekeres.hu oldalon.

Természetesen az iskolai programok sem maradhattak el. A Zrínyi iskola tanulói például közös futásra indultak az egészséges életmód jegyében tettek egy jó hangulatú sulikört a ragyogó időben.

Címkék: Parkröplabda, 24 órás "tekerés", kihívás napja, foci, sport