A résztvevők az Arany úti sportlétesítményt népesítették be, ahol hatodik alkalommal rendeztek országos katasztrófavédelmi atlétika bajnokságot. Tizenegy megyéből és a fővárosból összesen csaknem 150 katasztrófavédelmis dolgozó érkezett a somogyi megyeszékhelyre, hogy összemérje tudását a különböző atlétikai versenyszámokban.

- A mi szakmánkban, hivatásunkban az állóképességnek alapvetően fontos a szerepe, bizony néha a tizedik emeletre is fel kell érkezni, ha tűzeset van - mondta el a KaposPontnak Antalicz Lóránt, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság századosa. - Nagyon fontos az állóképességünk szinten tartása, s az atlétika futószámai alkalmasak arra, hogy bizonyítsák, jó kondícióban van az itt felsorokazott állomány - tette hozzá.

Katasztrófavédelmi atlétika


A többség nem csak egy számban mérette meg magát.Csontos Adrienn pogári védelmi hadnagy például két számban is elindult, a női 100 méteres síkfutást meg is nyerte, majd a távolugrásban is jeleskedett.

Az egyik leglátványosabb számnak azonban kétségkívül a kézigránát-hajítás bizonyult.

A jó hangulatú viadal csapatversenyét végül a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte, fölényesen. A második helyen a Bács-Kiskun megyeiek, a harmadikon pedig a zalaiak végeztek.

Címkék: Bács-Kiskun, kézigránát-hajítás, Zala, atlétika, katasztrófavédelem, sport