Az ünnepélyes megnyitón cseh, szlovák, szerb, horvát és magyar fiatalok sorakoztak fel. Szita Károly polgármester elmondta: megelőlegezett bizalomnak tekintetik és a kaposvári fiataloknak ajánlják a birkózást. Az a látvány, ami előttem van, mindennél beszédesebb - tette hozzá a város első embere.

A kaposváriak a régi hagyományokat felidézve rendeztek újra nemzetközi utánpótlás-tornát a városi sportcsarnokban. A Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Gáspár Tamás azt mondja: szeretnek Kaposvárra jönni, mert hangulata van a versenynek, és a versenyzők méltó körülmények között szerepelhetnek itt. Ráadásul ez mindig meghatározza a verseny létszámát.

A kadet korosztály legjobbjaira komoly feladat várt ezen a napon. Az 1992-es barcelonai olimpia bajnoka, Repka Attila a válogatott szakvezetőjeként is figyelte a mérkőzéseket.
Repka Attila olimpiai bajnok, szövetségi edző azt várja, hogy jó meccsek lesznek. Úgy látja: sokk súlycsoportban kérdéses a válogatott versenyző személye, és reméli, tisztább képet kapnak, és egy jó versenyen lesznek túl.

A rangsorversenyre Peking olimpiai ezüstérmese is elátogatott. Fodor Zoltán azt mondja: kikötötte, hogy olyan városba szeretne menni, ahol a birkózásnak van hagyománya és van mit népszerűsíteni.

Birkózás

Kaposváron ez egy kadet válogató versennyel pont egybeesik, így külön öröm, hogy itt lehet.
A kaposvári reménységek mellett a nagy fővárosi klubok birkózói is szerencsét próbáltak.

A ferencvárosi Sasaki Erson első szeretne lenni, azért jött ide. A kaposvári színeket kilenc fiatal képviselte a versenyen, és többen dobogós reményekkel küzdöttek a szőnyegen.
A Kaposvári Nehézatlétikai SE versenyzője, Halasi Dániel azt mondja: most már teljesen felépült, jól érzi magát. Sokat készült, izgul, de úgy érzi, sikerülni fog
.
A somogyiak végül egy arany- és öt bronzéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel zárták a tavasz egyik legfontosabb versenyét. A dobogó tetejére az elmúlt hónapokban remek formát mutató Tóth Patrícia állhatott fel. Kovács Bence, Halasi Dániel, Popovics Alex és Bubori Dorina egyaránt harmadik lett, Farkas András pedig ötödikként zárt. Kovács Bence már készülhet a lengyelországi kadet Európa-bajnokságra, Halasi Dániel és Tóth Patrícia pedig a szombathelyi világbajnokságra. A kaposvári nemzetközi viadalon egyébként a horvátok voltak a legeredményesebbek, akiknek öt döntősük volt.

Címkék: bronz érem, somogyiak, birkózás, arany, kaposvári, sport