A fiúk mezőnyét csak öt csapat alkotta, ugyanis a veszprémiek nem jöttek el. A kaposváriak a csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárták: 3-0-ra megverték a Szolnokot és ugyanilyen arányban kikaptak a nagy esélyes Kecskeméttől.


Az 1. MCM-Diamant Kaposvár edzője, Varga Péter szerint mindenképpen elvárás volt, hogy a hat közé bekerüljenek. Gyengén indultak, de a döntőre nagyon szépen összeálltak, és elkezdtek csapatként teljesíteni - összegezte az edző.


Eztuán már a döntőbe jutás volt a tét, és nem tűnt könnyű feladatnak a dunaújvárosiak legyőzése. Varga Péter edző azt mondja: a mostani mérkőzésen eldől, hogy a Dunaferr vagy a Kaposvár jut be a döntőbe. Ha fegyelmezetten játszanak, és a fiúk betartják azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltek, akkor lehet esélyük döntőt játszani.

röplabda


A Dunaferr ezúttal jobb volt, így a somogyiak a záró napon a harmadik helyért léphettek pályára a Kazincbarcika ellen. A fiúk végül kikaptak, és a negyedik helyen zárták a tornát. Kaposvár ezúttal is jó házigazda volt.


A Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Tóth Tamás azt mondja: megköszönte Kaposvárnak, hogy bevállalták az OSB döntő megrendezését és az OIK döntőt is szeretnénk idehozni három hét múlva. A szervezéssel és a Táncsics gimnáziummal elégedettek voltak. Reméli, az utánpótlás mellett a felnőtt csapat is megtalálja a helyét Kaposváron, nagyon számítanak a férfi és a női csapatra is, és reméli, hogy Kaposvár továbbra is röplabda-fellegvárként üzemel majd.
A lányok mezőnyében Vasas, Békéscsaba, Újpest sorrend alakult ki az élen.



Címkék: serdülő, táncsics, fiú, országos, bajnokság, röplabda, sport