Még egy barátságos mérkőzésen is mindennek nagy a jelentősége, így komoly taktikai harcot és férfias küzdelmet láthattak a kaposszerdahelyi érdeklődők. Az amerikai foci újabb somogyi településen hódított.
– Szerencsére a szerdahelyi polgármester megkeresett minket, ő azt szeretné, hogy a helyi sport színesebb lenne a segítségünkkel – mondja Verbulecz László, az Arany Rókák elnöke. – Megpróbáljuk megszerettetni a közönséggel, kicsábítani Kaposvárról az embereket. Ez nem egyszerű, de dolgozunk rajta.
Az Arany Rókák háza táján sok minden változott az elmúlt hónapokban. Megfogyatkozott a taglétszámuk, és más kiutat nem találtak, így a pécsi csapattal karöltve, pécsi színekben szerepelhettek a magyar bajnokságban. Természetesen a hosszú távú terveik között az szerepel, hogy Arany Rókák néven induljanak a magyar bajnokságban.
A somogyi-baranyai közös csapat a veszprémiekkel játszott barátságos mérkőzést. A bajnokság áprilisban kezdődik, és az összecsapás jól szolgálta a felkészülést. Ez a meccs más volt, mint a többi: a csapatok egy megbeszélt koreográfia alapján játszottak, és a végére csempésztek be egy kis hagyományos küzdelmet. Az Arany Rókák egyesület továbbra is várja a vállalkozó kedvű fiatalokat.
Kiss Richárd szerint fontos, hogy új emberek jöjjenek, próbálják ki magukat. Idén egy komoly edzésmunka alapján próbálják magukat felkészíteni. –  Ez egy igazán férfias sport, ha valaki meg akarja mutatni, akkor itt a helye – teszi hozzá.
Ezek a fiúk megmutatták, milyen az igazán férfias küzdelem, és a szerdahelyi ráhangolódás után a folytatásban már tétre megy majd a csata.


Címkék: amerikai foci, Arany Rókák, pécsi, csapat, bajnokság, sport