Még szerencse, hogy csak a ringben osztották a pofonokat és nem operatőrünket küldték padlóra. A Dózsa edzőcsarnok pofonpartijára nyolcvanan érkeztek. Budapesti, dombóvári, jutai és kaposvári öklözők mérették meg magukat.

- A 10-11 évesek, akik nem tudnak versenyezni normális körülmények között, nekik rendeztük, szokják a légkört, vezényszavakat, bemelegítés, milyen egy verseny illetve az ifi versenyzők két hét múlva egy emlékversenyen indulnak, nekik hoztunk össze előtte egy meccset - mondta Kiss Béla vezetőedző.

- Nagyon sokat besegít a mai meccs, megmérettethetjük magunkat nagyobb versenyek előtt, hogy hol tartunk. Egy nagyon kemény alapozáson vagyunk túl, 3-4 hete kesztyűzgetünk, szerintem elég jól állunk - mesélte Benkő Balázs.

A 15 éves Benkő Balázs és két évvel idősebb bátyja, László nemrég igazolt Dombóvárról a Kaposvári Nehézatlétikai SE-hez. Régóta bokszolnak, szép eredményekkel büszkélkedhetnek.

- Serdülő Európa-bajnokságon 5. hely, serdülő magyar bajnokságon 2., Bornemissza Gergely 1. helyezett - mesélte Benkő László.

Idén is szeretne helytállni, elsőként az Énekes István ifjúsági emlékversenyen. A fő verseny pedig a magyar bajnokság lesz, de addig még több bunyómeccs vár rá és a többi kaposvárira.

Címkék: Kiss Béla, Benkő László, Benkő Balázs, ökölvívás, sport