A Munkácsy gimnázium aranyos lányai. Körösi Evelin, Fáth Kinga és Rácz Kinga  remek teljesítményt nyújtva hódította el a diákolimpiai bajnoki címet a párosok és a hármasok mezőnyében.

- Párosban a Szolnok ellen játszottunk a döntőben, viszonylag könnyű volt, mert a Szolnok nem volt olyan erős, hármasban pedig Jászberény ellen játszottunk, ott nehezebb volt, picit meg is nehezítettük a dolgunkat - mondta Körösi Evelin.

A 16 éves Evelin már a felnőtt magyar női válogatott tagja, ősszel két világbajnoki ezüstérmet is nyert Isztambulban. A csapat másik két tagja amolyan kiegészítő sportként űzi a lábteniszt, de a siker nagy lökést adott nekik.

- Igen én úgy is terveztem, nagyon megtetszett és szeretnék ezzel továbbra is foglalkozni. Én harmadjára voltam, csak ezzel az iskolával voltam először és jó volt nagyon, így ez volt a legjobb diákolimpiám a lábtenisszel kapcsolatban - mondta Rácz Kinga.

A testnevelők örülnek, hogy újabb sportágban sikerült diákolimpiai elsőséget szerezni az iskolának.

- Mindegyik elég siker orientált, Evelint és a Fáth Kingát ismertem, Rácz Kingát pedig rádumáltuk, úgy gondoltam, hogy ezzel a társasággal sikert érhetünk el, Tamást megkerestük és segítőkészen állt hozzá, itt az iskolában tanító tanárok idejébe, energiájába, szakmai tudásába nem fért volna bele, Tamás segítségével és az én szervezésemmel lettünk kétszeres diákolimpiai bajnokok - mondta Simonné Kutas Zita testnevelő.

Az építőipari szakközépiskolában a szakma mellett a sport is fontos. Ezt most is meghálálták a fiúk. A csapat remekelt a kazincbarcikai fináléban.

- Tavaly harmadikak voltunk, hármasban kiestünk, idén nagyot fejlődtünk, mert megnyertük, nehéz volt, mert a 4 között volt 3 barcikai csapat és mi, az egész csarnok nekik szurkolt és így sikerült megnyernünk úgy, hogy 10-7-re vezetett az ellenfél és onnan nyertünk 12-10-re - mondta Babos Csaba testnevelő.

Szatmári Máté általános iskolás kora óta lábteniszezik, Kirchner Krisztián pedig tavaly óta foglalkozik komolyabban ezzel a sportággal. Mellette a Rákóczi utánpótlás csapatában is rúgja a bőrt, Czonev Márk pedig a zöld-fehérek ligacsapatában.

- Első a labdarúgás számomra és csak úgy jön a lábtenisz, ameddig megy, megpróbálom mindkettőt űzni - mesélte Kirchner Krisztián.

Czonev és Kirchner korábban már nyert futsal diákolimpiai bajnoki címet is. Most lábteniszben is a legjobbnak bizonyultak. A munkácsys lányokat és az építőiparis fiúkat a testnevelők mellett a világbajnok lábteniszező, Pál Tamás készítette fel a rangos viadalra.

- A lányok nagyon magabiztosan nyerték mindkét számot, párost is hármast is, kilógtak a mezőnyből, a fiúk párosban bravúrral a döntőig meneteletek, ott kikaptak a jobb erőket képviselő Szolnoktól, de dicséretes a szereplésük, hármasban még nagyobb bravúrral megnyerték a döntőt, így elhódították a diákolimpiai bajnoki címet - mondta Pál Tamás edző.

Az edző azt reméli, a fiatalok a jövőben is szorgalmasan tréningeznek majd.

Címkék: Pál Tamás, lábtenisz, Munkácsy, diákolimpia, sport