Kaposvár - Pécs rangadót rendeztek a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában. A két megyeszékhely egyetemének női röplabdacsapata nagyon készült a mérkőzésre, és előzetesen mindkét oldalon izgalmas csatára számítottak.

- Három edzésünk volt ahhoz, hogy összeszokjunk, ami nem egyszerű. Próbáltunk egy jó csapatot kialakítani, meglátjuk, mekkora sikerrel - mondta Kondor Gabriella.

A somogyi együttesben több olyan játékos is pályára lépett, aki a BITT Kaposvár NB I-es csapatának jelenlegi vagy korábbi tagja.

- Kondor Gabi, aki az NB I-ben játszik mellettem, Kovács Niki és Kiss Antónia, akik korábban szerepeltek, és még két megyebajnokságban játszó lány - mondta Pintér Zsanett.

A lányokban egy dolog közös: mindannyian a Kaposvári Egyetem hallgatói. A sportág egyre népszerűbb az ő körükben is, és elképzelhető, hogy később a fiatalok edzésbe állnak és megyei szintű csapat is kialakulhat belőlük.

- Vannak újak, olyanok is, akik szeretnek röplabdázni és lejárnak ide, sokan szeretik Kaposváron a röplabdát - tette hozzá Kondor Gabi.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság első fordulójának mérkőzésén az első szettet magabiztosan nyerték a vendégek, majd egyenlített a házigazda. A harmadik játszma megint csak az NB II-ben edződött pécsieké volt, aztán újra a kaposváriak következtek. A záró játékrészt jól kezdték a kékmezesek, végül azonban felülkerekedett az ellenfél, és kiharcolta a 3-2-es győzelmet. A visszavágót szerdán játsszák Pécsen.

Címkék: Pintér Zsanett, Kondor Gabriella, egyetem, Pécs, sport, Kaposvár