A Nagybajom és a Mézga-PEK-Snack FC küzdött, a 14-15 évesek.

- Nagyon erős a mezőny, azon leszünk, hogy nyerjünk, a mi csapatunk is szerintem erős csapat - mesélte Guzmics Balázs.

A farsangi focitorna délelőttjén a horvát tartományi válogatott mindent bezsebelt, a 92-93-as és a 94-95-ös korosztályban is a bjelovariak győztek. A csapatot elkísérte a Dinamo Zagreb egykori vezetőedzője is.

- Ez két különböző világ, a profi és a gyerekekkel való foglalkozás. Nekem megadatott az a szerencse, hogy amikor aktív voltam, játékosa lehettem a rendkívül híres zágrábi Dinamonak, később edzője, vezetőedzője sőt sportigazgatója a klubnak. Ez másfajta mentalitást, életmódot követelt meg az embertől és bizony elfáradtam a sokéves munkában. Most már a gyerekekkel foglalkozom, levezetésként, mert a gyerekek a mi jövőnk, ők éltetnek a sport iránt most is - mondta Ivan Bedi a horvát labdarúgó válogatott utánpótlás szakág-vezetője.

Korábban még soha ilyen sok együttes nem kergette a labdát a focifarsangon. Ráadásul külön öröm, hogy ezúttal nemzetközi szintűvé bővült a torna.

- Nagy öröm számomra, hogy a Bjelovar tartományi válogatott négy korosztályban részt vesz a tornán, azt hiszem, hogy ennél nagyobb dolog nincs, mikor a gyerekek fociznak és önfeledt játék van. Most a délutáni program után vagyunk, ilyen sportszerű keretek között ritkán zajlottak le a meccsek, mint most - mesélte Horváth János vezetőedző.

Az U19 és U17-es korcsoportokban a Bjelovar mögött másodikként a Nagybajom FC, harmadikként pedig a Mézga focisuli végzett.

- Jól játszottunk az első meccsen, a védelem nem volt rendben, elfáradtunk a végére, nem tudtunk győzni, aztán a horvátokkal partiban voltunk, de sajnos ott is elfáradtunk a végére, erőnlétileg jobbak voltak, így harmadikak lettünk - mondta Kordé Krisztián.

A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat végül Kordé vehette át. Az U13-asok és U15-ösök között is a Bjelovar diadalmaskodott, mögöttük a Kalocsa és a Nagybajom végzett.

A házigazda mézgások az előkészítő, a 2000-2001-es és a 2002-2003-as korosztályban győztek.

Címkék: Horváth János, focisuli, Mézga, utánpótlás, sport